HTML

Gépek és Ipar

Mindent a gépekről és az ipari kellékekről

Bookmarkold!

Add hozzá! Share/Save/Bookmark Iratkozz fel! Subscribe

Facebook: oszd meg!

Konténeres közösség

Nincs megjeleníthető elem

Fakivágás - Gyilkolás?

Ipari Architektúra 2010.06.23. 17:02

Faipar nélkül nem élet az élet, ezért gondoskodni kell az emberek fakészletéről, amiben a faipar segít. A faipar első művelete a fakivágás, azaz az erdők lassú, de folyamatos irtása. Én speciál nagyon szeretem a természetet, és sajnálom is a fákat, viszont ha lemondanánk a fakivágásról, akkor számos fából készült termékekről le kéne mondanunk, mint például a fa bútorokról. A legtöbb fakivágással foglalkozó cég szerencsére ma már nem csak irtja az erdőt, hanem fákat is ültet, azonban ha megfigyeljük az arányokat akkor igen szomorú ténnyel kell szembesülnünk: idővel nem lesznek fák a Földön. Gondoljunk bele, míg egy fa teljesen megnő, és eléri végső státuszát, az több évbe is beletelik, míg egy fakivágás csupán néhány percet vesz igénybe... érzékeljük az időtartam hatalmas arányát ugye olvasók?

Fakivágás erdőben

 

 

 

 

 

 

 Az igazság az, hogy túl kevés faültető szervezet van ma mind Magyarországon, mind Európa-szerte, csak a legtöbb ember és a legtöbb cég nem látja át ezt a hatalmas arányt, és nem képesek foglalkozni a jövővel. Mihamarabb neki kéne állni minél több fát ültetni, hogy ez az arány csökkenjen a kivágás és az új fák létrejötte között!

Címkék: erdő fakivágás faipar

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gepek.blog.hu/api/trackback/id/tr62104355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása