HTML

Gépek és Ipar

Mindent a gépekről és az ipari kellékekről

Bookmarkold!

Add hozzá! Share/Save/Bookmark Iratkozz fel! Subscribe

Facebook: oszd meg!

Konténeres közösség

Nincs megjeleníthető elem

Munkaruhák és bakancsok építkezéshez, kerti munkához

Ipari Architektúra 2009.08.17. 16:59

A gépekkel való - és sok más egyéb - munkához nélkülözhetetlen a megfelelő öltözék, magyarul a munkaruha, ami a munka végzésének megfelelően számtalan fajta lehet. Munkaruhának számít az orvosok és vegyészek köpenye, a szerelők sisakja, a kertészek nadrágja és a kukások mellénye egyaránt.

Talán a villanyszerelőkön és kertészeken láthatjuk a munkaruha azon "prototípusát", ami az embereknek e szó hallatán eszébe jut.

Persze egy led kicseréléséhez biztos nem kell olyan komoly védőfelszerelés, mint mondjuk a magasfeszültségű vezetékeket szerelő kollégáknak, hiszen egy led és az életveszélyes szerelőmunka között azért elég jelentős különbség van.

Azt is mondhatnám, hogy a munkaruha legalább olyan fontos az embernek, mint egy épületnek a tűzvédelem - hiszen anélkül, ha sérülés éri, lehet, nem kap biztosítást, mert nem volt rajta a munkaruhája. A tűzvédelem esete is némileg hasonló, ugyanis ha nincs tűzvédelmi berendezés egy telephelyen, raktárban, tűz esetén feltehetően nagy kár keletkezik.

Ami a legtöbb esetben elengedhetetlen, az a bakancs, ugyanis állja a jeget és a sarat, a hideget és a meleget, emellett egy jó bakancs jó a lábnak, ami többnyire az anyagától és kialakításától függ. Egy tartós, minőségi bakancs akár húsz évet is kibír viselőjének lábán (persze, azért nem árt néha levenni:)

Egy bakancs hasznos tud lenni mezőgazdasági munka, konténer szállítás és építkezés esetén egyaránt (gondoljunk csak bele, hogy egy konténer szállításnál - vagy vakolásnál egy-egy tégla, betondarab, gerenda és betonvas mekkorát tud sújtani), de a kertészkedésnél, túrázásnál szintúgy elengedhetetlen kellék.

 

Címkék: munkaruhák bakancsok

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gepek.blog.hu/api/trackback/id/tr881315696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

M3 János · http://m3road.addel.hu 2010.03.29. 19:13:48

" Egy tartós, minőségi bakancs akár húsz évet is kibír viselőjének lábán (persze, azért nem árt néha levenni:)"
No, egy ilyen termékre mutató linket szívesen megnéznék!
m3road.addel.hu/products.php?prcategory=10905
süti beállítások módosítása