HTML

Gépek és Ipar

Mindent a gépekről és az ipari kellékekről

Bookmarkold!

Add hozzá! Share/Save/Bookmark Iratkozz fel! Subscribe

Facebook: oszd meg!

Konténeres közösség

Nincs megjeleníthető elem

Ajánló - webtippek vegyesen

Ipari Architektúra 2011.12.13. 15:13

Böngészde
Vegyes netes válogatás változatos weboldalakból
anthemon.hu rendezvényszervezés rendezvényszervezés
Indoor és outdoor programok, csapatépítés és egyéb rendezvényszervezés professzionálisan
jovo-haza.hu kulcsrakész kulcsrakész
Faszerkezetes csaldiházak építése kulcsrakész állapotra, garanciával
club218apartman.hu Siófok hotel Siófok hotel
Club218 Siófok hotel igényesen berendezett, tiszta és szép szobákkal, wellness lehetőségekkel
okotakaritas.hu lakástakarítás lakástakarítás
Környezetbarát lakástakarítás, iroda takarítás többéves tapasztalattal, megbízható szakemberekkel
averywebshop_hu.jpg írásvetítő fólia rendelés
Olcsó, jó minőségű írásvetítő fólia és egyéb kellékanyagok oktatáshoz, irodai célokra az Avery Webshop kínálatában
paplanplaza.hu Elegáns ágyneműhuzatot keres? Elegáns ágyneműhuzatot keres?
Vidám, elegáns, vékony vagy vastag ágyneműhuzatot szeretne? Tekintse meg a Paplan Pláza kínálatát!
hajosprogramok_hu.jpg élmény vitorlázás Balatonfüreden és környékén
Élménydús, változatos hajós programok télen és nyáron is! Vitorlázás Balatonfüreden kedvező áron, profi vezetővel!
kepmania_eu.jpg többrészes vászonkép saját fotóból
Trendi többrészes vászonkép nyomtatás egyedi kívánság alapján, saját fotóról! Tekintse meg a választható képméreteket!
fapadospatron_hu.jpg Epson nyomtatóhoz tintapatronok
Eredeti és utángyártott Epson tintapatronok nagy választékban, valamint egyéb márkájú nyomtatókhoz való patronok, tonerek fapados árakon!
ledwelt_hu.jpg H4 izzó és más autó izzók
Nézze meg H4 izzó kínálatunkat, válasszon az autójához illő világítást kedvező áron! Nagy választék autó izzókból, nappali menetfény és ködlámpa, jelző izzó, stb.
További hasznos linkek

 

Címkék: ajánló

Szólj hozzá!

Takarítógép

Ipari Architektúra 2011.10.26. 16:34

A takarítógépeknek rengeteg típusa van, de bármelyik típusról is beszélünk, mindegyiknek nagy haszna lehet a takarítás során. A leghasznosabb takarítógép talán a hengerkefés porszívó, amit bárhova eljuttathatsz könnyen annyira kicsi az egész, mégis annyira erős, és jól tisztít. Bármilyen ágy alá befér.

A súroló automaták is remek takarítógépek, bár inkább használják őket ipari területeken, mint családi házak, vagy panel lakások esetében, de a hatékonyságuk megkérdőjelezhetetlen. Nyilván szép kis áruk van, ha jól tudom az áruk körülbelül 1 milliótól indul, de higgyétek el, láttam már pár ilyen gépet, mikor például szállodát takarítottak, és azt kell mondanom, hogy egy súrológép a takarítás legkényelmesebb és leghatékonyabb formája.

Címkék: takarítógép

Szólj hozzá!

Gépszállítás

Ipari Architektúra 2011.07.29. 10:42

A gépszállítás egy nagyon komoly feladat, amit minden esetben cégre kell bíznunk, különösen emeletes házak esetén. Természetesen mint mindennek, a gépszállításnak is van proja és kontrája, a hátránya például az, hogy rengeteg pénzt kérnek érte, mivel tudják, hogy saját kezűleg elvégezni mondjuk egy zongora-, vagy egy fénymásológép szállítását nagyon kemény feladat lenne, segítség nélkül gyakorlatilag lehetetlen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: gépszállítás

Szólj hozzá!

Gépi földmunka

Ipari Architektúra 2011.04.15. 16:40

A gépi földmunka számos konténeres cég szolgáltatásai közé tartozik. A gépi földmunka egyik legfőbb kategóriája a tereprendezés, amely magába foglalja többek között a medence ásást, az árokásást, fáknak és bokroknak a kiszedését, és egyéb olyan műveleteket, amelyeket gépek nélkül nem tudna egy mezei halandó elvégezni.

Címkék: medence gépi földmunka

Szólj hozzá!

Szitanyomás géppel

Ipari Architektúra 2010.07.07. 12:21

A nagyszerű szitanyomás... hihetetlen, de ahogy telnek az évek egyre népszerűbbé válik ez a foglalkozás. Pár éve még megkérdeztem valakit, hogy tudja-e mi az a szitanyomás, attól csupán fejrázást kaptam, ma meg már szinte mindenki tudja mi az, de akik még nem tudják, azokat is érdemes felvilágosítani, ugyanis ajándékozáskor ez egy remek lehetőség.

Szitanyomás bögréreA szitanyomás az nem más, mint egy nyomatás bármilyen alapanyagra. Lehet ez az alapanyag porcelán, fém, alumínium, textil, vagy akármi, és te egy olyan képet, vagy szöveget nyomatsz rá amilyet csak te akarsz, klafa mi? Ha kifogysz az ötletekből az ünnepeknél, és nem tudsz mit kitalálni, akkor keress fel egy közeli szitanyomással foglalkozó céget, találj ki valami ötletes dolgot (aminek az illető biztosan örülni fog, és minden nap láthatja), és kérj ajánlatot tőlük. A szitanyomás nem egy hosszú folyamat, ez attól függ, hogy az adott cégnek mennyi munkája van, és hányan kérnek tőlük ajánlatot online. A te feladatod annyi csupán, hogy beszerzel egy jó minőségű képet, és egy tárgyat, amire szeretnél nyomtatni (általában a cégeknek vannak saját ilyen "üres" tárgyai).

Címkék: szitanyomás

Szólj hozzá!

Fakivágás - Gyilkolás?

Ipari Architektúra 2010.06.23. 17:02

Faipar nélkül nem élet az élet, ezért gondoskodni kell az emberek fakészletéről, amiben a faipar segít. A faipar első művelete a fakivágás, azaz az erdők lassú, de folyamatos irtása. Én speciál nagyon szeretem a természetet, és sajnálom is a fákat, viszont ha lemondanánk a fakivágásról, akkor számos fából készült termékekről le kéne mondanunk, mint például a fa bútorokról. A legtöbb fakivágással foglalkozó cég szerencsére ma már nem csak irtja az erdőt, hanem fákat is ültet, azonban ha megfigyeljük az arányokat akkor igen szomorú ténnyel kell szembesülnünk: idővel nem lesznek fák a Földön. Gondoljunk bele, míg egy fa teljesen megnő, és eléri végső státuszát, az több évbe is beletelik, míg egy fakivágás csupán néhány percet vesz igénybe... érzékeljük az időtartam hatalmas arányát ugye olvasók?

Fakivágás erdőben

 

 

 

 

 

 

 Az igazság az, hogy túl kevés faültető szervezet van ma mind Magyarországon, mind Európa-szerte, csak a legtöbb ember és a legtöbb cég nem látja át ezt a hatalmas arányt, és nem képesek foglalkozni a jövővel. Mihamarabb neki kéne állni minél több fát ültetni, hogy ez az arány csökkenjen a kivágás és az új fák létrejötte között!

Címkék: erdő fakivágás faipar

Szólj hozzá!

Épitőipar

Ipari Architektúra 2010.06.03. 10:25

Az építőipar egy nagyon széles témakört foglal magába, rengeteg alkategóriára lehet osztani, mint például:

Építőipar lapáttal

 

 

 

 

 

 

 

Ezekről az alkategóriákról fogunk részletesen beszélni az elkövetkező bejegyzésekben, mindegyikről lehetne sokat írni, de ez csupán az épitőipar téma, és még számos dologról kell írni, ami a gépekkel kapcsolatos.
Ha kíváncsiak vagytok, akkor tartsatok velünk, és ismerkedjetek meg az építőipar rejtelmeivel!
 

Címkék: lakberendezés építőipar nyílászáró

Szólj hozzá!

Kertésznadrág nyáron

Ipari Architektúra 2010.05.18. 11:15

Közeleg a tavasz, elő a kertésznadrágokkal! Igaz ezen szombattól mostanáig olyan az idő, hogy a kertészkedésről gyakorlatilag szó sem eshet, mindenki inkább a nappali melegéből figyeli a kinti eseményeket.

Kertésznadrágok

Lényeg a lényeg, ha vége ennek a horribilis időjárásnak, szükség lesz a kertészkedőknek és a virágmániásoknak egy jó kis kertésznadrágra. Valójában ma már nem is drága egy sima kertésznadrág, mégis nagyon praktikus, ha ültetni szeretnénk valamit, vagy csak egyszerűen gazolásra, gyomolásra van szükség. A hobbi kertészek több, mint fele sajnálja a nadrágját ahhoz, hogy letérdeljen kényelmesen a gazoláshoz, inkább guggol, és hajolgat, ami elég káros az egészségre nézve. A folytonos guggolás a térdeket igen nagy mértékben tudja károsítani, ha nem mozgunk közbe, valamint a hajolgatás idősebb kor felé haladva a gerincnek és a deréknak okozhat némi kellemetlenséget. És ha van egy kertésznadrágunk? Egy kertésznadrág segítségével bátran letérdelhetünk a földre, még ha sáros is, mivel olyan anyagból készül, hogy nem tud átázni, és nem kell félteni, hogy koszos lesz hisz erre találták ki, hogy a kert birtokosa bármikor kertészkedhessen, ha kedve támad hozzá :)

Címkék: egészség kert kertésznadrág

Szólj hozzá!

Laptop titkok

Ipari Architektúra 2010.05.05. 13:12

Bizonyára már mindenkiben felvetődött a kérdés, (akik nem annyira konyítanak a laptopokhoz) hogy vajon milyen szempontok alapján érdemes laptop-ot választani és venni. A mi blogunk segít neked, hogy könnyen választhass laptopot, és ne legyél csalódott, ha olyan laptopot veszel, ha olyan laptopot veszel, ami elsőre jól hangzik, de mégis vannak hibái!

Dell laptopok

Az első szempont, amit érdemes figyelembe venni, az maga a laptop kinézete. Tudom ez nem szépségverseny, de egy laptop külseje sok mindent elárul a laptop egészéről. Ha tetszik a laptop kinézete, akkor érdemes megállapítani, hogy vajon mennyire strapabíró a laptop, ez természetesen nem azt jelenti, hogy vágjuk a földhöz szegényt, és akkor kiderül minden (bizony vannak olyan laptopok, amelyek annyira strapabírók, hogy egy ilyen földhözvágás meg sem látszik rajtuk). A masszivitás nem annyira fontos szempont, inkább azoknak kell emiatt aggódni, akik nap mint nap munkába viszik majd laptopjukat, vagy akik egy gyárban dolgoznak. A harmadik tulajdonság, ami fontos lehet egy laptopnál, az a hordozhatóság. Laptop-ot nyilván azért vesz az emberek többsége, mert egy hordozható számítógépet szeretne, és ezért a laptop hordozhatósági minősége nagyon fontossá válhat. Általában ez szokott elgondolkodtató lenni, hogy a laptop vásárlója mit tart inkább szem előtt, a hordozhatóságot, vagy a teljesítményt, mivel minél könnyebb egy laptop, annál gyengébb a teljesítménye sajnos, de ez idővel változni fog, hisz folyamatosan fejlődik a informatika. Az utolsó szempont amit még érdemes szem előtt tartani, az a laptop üzemideje, ma már vannak olyan laptopok, amelyek 8 órát, azaz egy teljes munkanapot végigbírnak töltés nélkül! A laptopok üzemideje a használat során csökken, szóval érdemes olyan laptopot választani, amelynek nagyobb az üzemideje, és rendelkezik olyan szoftverrel, vagy csak egy sima gombbal, ami csökkenti az energiafogyasztást.

És természetesen vegyük figyelembe a laptopok árát :)

Címkék: vásárlás laptop hardver

Szólj hozzá!

Munkaruhák és bakancsok építkezéshez, kerti munkához

Ipari Architektúra 2009.08.17. 16:59

A gépekkel való - és sok más egyéb - munkához nélkülözhetetlen a megfelelő öltözék, magyarul a munkaruha, ami a munka végzésének megfelelően számtalan fajta lehet. Munkaruhának számít az orvosok és vegyészek köpenye, a szerelők sisakja, a kertészek nadrágja és a kukások mellénye egyaránt.

Talán a villanyszerelőkön és kertészeken láthatjuk a munkaruha azon "prototípusát", ami az embereknek e szó hallatán eszébe jut.

Persze egy led kicseréléséhez biztos nem kell olyan komoly védőfelszerelés, mint mondjuk a magasfeszültségű vezetékeket szerelő kollégáknak, hiszen egy led és az életveszélyes szerelőmunka között azért elég jelentős különbség van.

Azt is mondhatnám, hogy a munkaruha legalább olyan fontos az embernek, mint egy épületnek a tűzvédelem - hiszen anélkül, ha sérülés éri, lehet, nem kap biztosítást, mert nem volt rajta a munkaruhája. A tűzvédelem esete is némileg hasonló, ugyanis ha nincs tűzvédelmi berendezés egy telephelyen, raktárban, tűz esetén feltehetően nagy kár keletkezik.

Ami a legtöbb esetben elengedhetetlen, az a bakancs, ugyanis állja a jeget és a sarat, a hideget és a meleget, emellett egy jó bakancs jó a lábnak, ami többnyire az anyagától és kialakításától függ. Egy tartós, minőségi bakancs akár húsz évet is kibír viselőjének lábán (persze, azért nem árt néha levenni:)

Egy bakancs hasznos tud lenni mezőgazdasági munka, konténer szállítás és építkezés esetén egyaránt (gondoljunk csak bele, hogy egy konténer szállításnál - vagy vakolásnál egy-egy tégla, betondarab, gerenda és betonvas mekkorát tud sújtani), de a kertészkedésnél, túrázásnál szintúgy elengedhetetlen kellék.

 

Címkék: munkaruhák bakancsok

1 komment